Миенето на зъбите и новите технологии и забавление за възрастни

След като разгледахме най-интересните мобилни приложения за дентална хигиена при децата, ние от Дентален Център „Биодент” смятаме, че е редно да обърнем внимание и на тези за възрастни. Така де, и възрастните си мият зъбите, защо да не се забавляват докато го правят?

Има множество различни приложения, които ни помагат да водим по-здравословен начин на живот. Много от тях могат да бъдат и полезни, и забавни. Така навици, които са неразделна част от ежедневието ни и ги правим на автопилот (като миенето на зъбите), могат да станат интерсни и приятни.

Няколко пъти казваме, че миенето на зъбите е приемано от много деца за скучно задължение. Истината е, че за възрастните не е по-различно. Миенето на зъбите често е скучно и докато го правим, мислим за най-различни неща. Когато сме разсеяни, докато си мием зъбите ( това са 9 от 10 пъти), най-вероятно не го правим достатъчно старателно  или достатъчно дълго, за да е оралната ни хигиена на необходимото ниво.

Нека постъпим отговорно (все пак сме възрастни) и да дадем пример като си изберем най-шантавото приложение за миене на зъби! За да улесним избора, ще представим няколко приложения, които ни се сториха подходящи.електронен фиш за винетка

Започваме с Tooth Brushing Motivator And Mental-Trainer. Това приложение е разработено от д-р Айнхард Илинг. Неговата цел е да се уверите, че сте измили зъбите си достатъчно старателно и всеки зъб е получил необходимото внимание, за да бъде напълно почистен от всички възможни страни.

Това приложение помага на своите потребители с практики от Чи Гонг, които са предназначени специално за уста. Ползите от подобни упражнения са: отпускане на устата, успокояване на ума и помага за по-добрата концентрация.

Beam Dental е приложение, което превръща миенето на зъбите от ежедневно задължение в нещо забавно. То има разнообразни функции, които му помагат да превърне миенето на зъбите в едно по-ангажиращо вниманието, по-забавно и удовлетворяващо потребителите си преживяване. луксозни автомобили

Част от тези функции са цветни екрани, както и снимки на самите потребители. Приложението следи дали си мием зъбите достатъчно дълго време и дава бонус награди за всяка успешна сесия по дентална хигиена. Приложението има и специална игра, свързана с четкането на зъбите, която цели подобряване на грижите за тях.

Приложението Virtual Dentist дава възможността да направим снимка на зъбите си и да я редактираме като истински зъболекар. Можем да си сложим брекети, да си избелим зъбите, да репозиционираме венците си и дори да си „извадим“ някой зъб. Приложението може да покаже как би изглеждала всяка промяна в устната ни кухина, която може да се постигне с намесата на лекар. Визуализациите на

подобни интервенции са доста полезни, защото всеки се чуди как би изглеждал, ако ги предприеме. Но освен полезно, е и забавно да променим малко външния си вид и да се видим по различен начин.

Друго интерсно приложение е Teeth Whitening Tips. То е създадено, за да ни предостави различни рецепти за избелване на зъбите в домашни условия. Избелването на зъбите е процедура, желана от много хора и на пазара се предлагат множество продукти, които да послужат за постигане на желания резултат. Рецептите в приложението ползват лесно достъпни и евтини съставки като сода за хляб, ябълки, портокалови кори и дори ягоди, които при правилно смесване могат да са също толкова ефективни, както и смесите за избелване, които се предлагат от големите компании.interiordesigners

Естествено, преди да предприемете подобна стъпка в домашни условия, е добре да се консултирате с Вашия зъболекар, за да сте сигурни, че това, което ще правите, е безопасно за здравето Ви.

Всички вече сме наясно, че е необходимо да си мием зъбите за поне две минути, но как да си засечем времето, когато този навик е напълно механизиран. Тук на помощ идва Brush DJ. Вместо да си слагате таймер на телефона, което е очевидното и напълно безинтересно решение, можете да се забавлявате с любимата си музика. Приложението позволява да си 

изберете любима песен, която да слушате докато си миете зъбите и така тези две дълги и мъчително-скучни минути ще минат неусетно.

Brush DJ също така напомня на потребителите си да мият зъбите си два пъти на ден и да използват конец за зъби и вода за уста. Единственият ни съвет относно това приложение е мъдро да си изберете музиката, която ще слушате през тези две минути. Може да Ви се прииска да си попеете, а с пълна от разпенена паста за зъби уста не е най-удачното нещо, което можете да направите.

Въпреки че избраните приложения са доста полезни и интересни, личният ни фаворит си остава Brushing Hero. Кой казва, че миенето на зъби може да е забавно само за децата?! И ние сме били деца едно време и още искаме да сме герои и да се борим с чудовища. Идеята на играта е чрез миенето на зъбите да  преследваме и побеждаваме чудовища в собствените си усти, което автоматично ни превръща в герои. А благодарение на умните ни телефони с камери от всички възможни страни, можем да видим този процес на екрана на устройството.

След всяка игра (миене на зъби) получаваме геройски карти в зависимост от това колко монети сме успели да спечелим. С помощта на картите можем да повишим нивото на атаките си над чудовищата в устата ни и съответно да унищожаваме повече от тях. Следователно, колкото по-често и старателно си мием зъбите, толкова по-силен герой ставаме и минаваме на по-високо ниво. А ако успеем да победим драконите, които се появяват на всяко 30-о ниво, получаваме геройски шлем, защото няма как да сме истински герои без геройски шлем и четка за зъби.

Освен от изброените приложения, информация и съвети за оралната хигиена на Вашето дете можете да получите и от лекарите в Дентален Център „Биодент“. За да не ни е страх от зъболекари, трябва да си говорим по-често с тях, да ги слушаме внимателно и да изпълняваме стриктно указанията им. Така и децата ни ще се убедят, че няма нищо страшно в зъболекарските кабинети, просто машинките там са прекалено шумни.

Previous
Previous

Защо да последвате Дентален център „Биодент“ в социалните мрежи?

Next
Next

Миенето на зъбите и новите технологии