Изберете страница

Декември е специален месец за нас, който носи със себе си празнични мисли и позитивни емоции. Във връзка с това ние, от Дентален център Биодент, решихме да ощастливим всички наши пациенти.

Специално за всички вас създадохме подаръчен ваучер, с който можете да зарадвате себе си, свой любим, близък приятел или роднина за Коледните празници.

Той е в сила през целия декември и важи 6 месеца от датата на закупуване, като включва:

✔️ Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите.

✔️ Комплект шини за избелване в домашни условия.

✔️ Система за домашно избелване на зъбите.

✔️ Оценка на резултата.

Вижте повече тук:

Смисълът за нас е да даряваме всеки наш пациент със здрави зъби, за да се усмихва неспирно, с повече самоувереност и да живее по-пълноценен живот. За това сътворихме перфектния Коледен подарък, който да сбъдва мечтите за блестяща усмивка.

Естетична дентална медицина.

Ние знаем, че всеки заслужава да се чувства уверено и комфортно докато се усмихва, затова в Дентален център Биодент предлагаме услуги в сферата на естетичната дентална медицина, с които осигуряваме бърза и безболезнена трансформация на усмивката. 

Отдаденият ни екип от висококвалифицирани лекари предлага оптимални решения за придобиване на запомняща се усмивка със следните процедури:

👉 поставяне на керамични фасети или бондинг

👉 професионално избелване на зъбите в рамките на няколко часа

👉 зъбни инкрустации за красив акцент върху усмивката

Но днес смятаме да ви запознаем малко повече с поставянето на бондинг.

Какво представлява композитния бондинг?

Композитният бондинг е много популярна козметична дентална процедура, която цели да подобри формата, цвета и цялостната визия на зъбите. Това е процедура, при която фотополимерен композитен материал се нанася и моделира върху един или няколко зъба на пациента. 

Целта е да не се правят особено големи промени във формата, големината, цвета или разстоянието между зъбите. Бондинг също може да се приложи при:

➤ заменянето на стари пломби

➤ лечение на кариеси

➤ малки до средни отчупвания

➤ затваряне на диастеми и треми.

Най-често се извършва на предни зъби, като представлява алтернатива на поставянето на фасети. Всеки е чувал и знае за фасетите, че за момента са най-високо естетичният и дълготраен вариант за козметична корекция на предни зъби. Бондингът, от своя страна, тепърва набира популярност, поради някои свои предимства:

➤ Значително по-евтина процедура от поставянето на керамични фасети.

➤ Много често не се изисква изпиляване на зъбите, на които ще се прави. Дори и в редки случаи да се изисква, то ще бъде минимално.

➤ Всички етапи са напълно безболезнени.

➤ Сравнително бърза процедура. При предварително планиране и подготовка, може да се извърши за едно посещение при вашия дентален лекар.

➤ Използваните материали не водят до преоцветявания на зъбите или венеца.

➤ Няма риск от проявата на алергични реакции.

➤ Чрез бондинг в някои ситуации могат да се коригира и зъбна свръхчувствителност (при наличие на цервикални дефекти).

Как протича самата процедура?

При първото посещение в кабинета се прави обстоен преглед, маркират се всички проблеми и се обсъждат желанията на пациента свързани с подобряването на естетиката. 

Прави се план за лечение, преценява се дали случаят е подходящ за бондинг и ако отговорът е – да, се взимат фотоснимки и отпечатъци. Отпечатъците се изпращат към зъботехническа лаборатория, където се изготвя восъчен модел проект. Той се обсъжда с пациента и, ако се одобри, се преминава към следващата стъпка, а ако пациентът не е съгласен с проекта – той се преработва, както е необходимо, за да се гарантира възможно най-добър краен резултат.

                                                (восъчен модел проект)

Изготвя се дигитален проект чрез наслагване на восъчния модел върху усмивката на пациента.

(Изцяло дигитален проект за одобрение на формата и големината, без цвят)

В някои клинични случаи зъбите не се изпиляват на нито едно място, а се обработват химически чрез нанасянето на ецващ агент, изолират се с тефлон и се бондват един по един. За точното пресъздаване на желаната и одобрена форма и размер се използват предварително подготвени силиконови ключове. Материала се нанася и се полимеризира с помощта на фотолампа, за да се втвърди.

Цвета е съобразен с желанията на пациента и с естетическите съображения. Накрая излишъците се премахват, зъбите се заглаждат и полират. Цялата процедура зависи от броя на зъбите и големината на корекцията, обикновено кличният етап не отнема повече от един два часа.

Д-р Богомил Кьосев, който проявява интерес към естетичните възстановявания в денталната медицина и оралната хирургия, е този, който дава възможността на пациентите да се радват на блестящо нова усмивка и да се усмихват широко след поставяне на бондинг в Дентален център Биодент.

Краен резултат:

С мисъл за вас.

В Дентален център Биодент съчетахме опита на нашите висококвалифицирани специалисти със съвременен подход в практиката, за да ви предоставим грижа от висок клас във всички направления на денталната медицина. При нас експертизата среща иновациите в грижа за безупречната усмивка на цялото семейство. 

За нас е важно всеки пациент да е напълно информиран за услугите, които предлагаме и да е запознат с процеса ни на работа.

Имате въпрос? Попълнете формата за запитвания по-долу или си запишете час за консултация при специалистите в Дентален център Биодент.

Д-р Богомил Кьосев
Д-р Богомил Кьосев
Запазете час!