Изберете страница

Често задавани въпроси

 

Колко често трябва да посещавам зъболекар?

Трябва да посещавате зъболекар два пъти годишно. В зависимост от Вашето орално здраве и нужди, зъболекарят Ви може да Ви препоръча и по-чести визити.

Трябва ли да дойда по-рано за първото ми посещение при Вас?

Да. Моля, елате 10 -15 мин по-рано, за да попълните всички необходими документи/бланки.

Трябва да отменя посещение при Вас. Какво да направя?

Моля, позвънете ни поне 48 часа преди часа Ви, за да можем да го предоставим на някой, който има по-спешна нужда.

Безопасно ли е правенето на рентгенови снимки?

Да. Количеството на радиация на което сте изложени по време на правене на рентгеновите снимки е много малко. Освен това напредъкът на дигиталните рентгенови апарати продължава да намалява все повече и повече тази радиация. В допълнение, рентгеновите апарати минават всяка година на преглед за безопасност и годност за работа.

Ужасен/а съм от зъболекар? Какво да правя?

Ако изпитвате страх или безпокойство когато посещавате зъболекар, не сте сами. Много хора отлагат посещението при зъболекар поради същата причина. Ако имате страх/безпокойство, моля позвънете ни. Приемаме страха сериозно и ще направим всичко, което можем, за да Ви накараме да се чувствате комфортно в нашите центрове. Има много варианти и стратегии, които да Ви предоставим, за да преборим заедно страха Ви.

Лекувате ли пациенти от всички възрасти?

Да. Ние с удоволствие приемаме пациенти на всякаква възраст в нашия център – от малки деца до възрастни хора.

Имам предложение как да подобрите практиката си. Какво да направя?

Обичаме да чуваме от пациентите си как се справяме и винаги сме много щастливи да получим идеи какво може да подобрим. Може да попълните анонимна анкета, намираща се на рецепцията ни или да ни кажете директно Вашето предложение – лично или на e-mail.

Съхраняват ли се добре личните ми данни?

Ние имаме нужда от пълна и точна информация за нашите пациенти с цел да предоставим възможно най-подходящото за тях дентално лечение. Като регистриран администратор на лични данни, ние съхраняваме информацията за Вас според всички съвременни законови норми и разпоредби в Република България.

Колко опит имате?

Дентален център Биодент съществува от 30 години. Всички зъболекари са членове на Българския зъболекарски съюз (БЗС). Непрекъснатото ни обучение и квалификация, придружени с опита, който имаме ни позволяват да провеждаме съврменно дентално лечение на високо ниво.

Как да планирам следващото си посещение?

Звъннете ни! Нашите администратори ще Ви помогнат да насрочите следващото си посещение. Ако за Вас е по-удобно може да ни пишете на e-mail – info@biodent.bg или да използвате формуляра ни за записване на час.

Защо трябва да попълвам формуляр с медицинска история?

Като нов пациент и като настоящ пациент ще Ви помолим да попълните бланка с медицинска история. Тази бланка включва контакти с Вас и детайлни въпроси относно общото Ви здравословно състояние. Важно е за зъболекаря да знае общото Ви състояние, лекарствата, които приемате, т.к. те дават отражение върху денталното лечение. Ако имате епикризи е добре да ги носите със себе си.

Работите ли в събота и неделя?

За момента денталния център в град София не работи в събота и неделя. Този в град Елин Пелин работи в събота от 08:00 – 15:00 часа и в неделя не работи.

Защо трябва да запиша час при специалист?

Нашите зъболекари извършват широк спектър от дентални процедури, но в някои случаи могат да преценят, че за доброто на Вашето лечение е най-добре да бъдете насочен към един от нашите специалисти. Например при въдене на мъдрец, лечение на тежък пародонтит, поставяне на дентални импланти и пр.

Как мога да платя?

Може да заплатите в брой, с дебитна/кредитна карта или по банков път.

Аз съм зъболекар. Как мога да Ви изпратя пациент за консултация и лечение?

Ние работим с много колеги зъболекари, които ни препращат пациенти за дентално лечение. Може да попълните контактната форма в нашия уеб сайт или ни позвънете по телефона и ще обсъдим Вашия пациент и от какво съдействие имате нужда.

Кои са основните предимства на качественото дентално лечение?

Достигайки оптимално дентално здраве има силата да промени живота Ви към по-добро. Част от най-големите предимства на качественото дентално лечение, което провеждаме включват:

 • подобрява увереността и самочувствието
 • подобрява оралното здраве и цялостното Ви състояние
 • подобрява външния Ви вид
 • подобрява комфорта Ви
 • подобрява говора Ви
 • Подобрява хранителните Ви навици
Бих искал/а да подобря усмивката си, но не съм сигурен/а за цената. Мога ли да си го позволя?

Всяка услуга, която е с високо качество и предоставена от високо специализирани изпълнители ще струва разумна сума пари и това важи също и за денталната медицина. Понякога си заслужава да разглеждате денталното лечение като дългосрочно и заслужаващо си лично инвестиране.

 • подобрява увереността и самочувствието
 • подобрява оралното здраве и цялостното Ви състояние
 • подобрява външния Ви вид
 • подобрява комфорта Ви
 • подобрява говора Ви
 • Подобрява хранителните Ви навици
Защо не може да ми кажете цена по телефона?

Много е трудно да се определи точната цена преди доктора да има възможността да определи от какво лечение имате нужда. Това, което можем да направим е да Ви предложим 30 минутна консултация, по време на която с доктора ще обсъдите вариантите за лечение и тяхната стойност.

Запазете час!