Изберете страница

Циркониеви коронки

Един невероятно издръжлив материал, който предлага други възможности за корекция при случаи на подравняване на захапка, възстановяване на разрушения и подобряване на формата и външния вид на Вашите зъби.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ЦИРКОНИЕВИ КОРОНКИ?

Цирконият е част от семейството на татания със състав, който е бял кристален оксид формиран от материала известен като циркониум. Нито един друг материал не предлага издръжливостта и устойчивостта на циркония като същевременно придават външност на зъба близка до емайла на естествения зъб. Заради общите свойства с титания има голямото предимство да не предизвиква алергични реакции и риск от отхвърляне от тялото.

Друго предимство на циркониевите коронки е необходимостта по-малко зъбни структури да се премахват. Обикновенно когато зъбът се подготвя за корока, част от него се изпилява, за да се напасне коронката. Здравината на циркония означава, че по-тънък слой от нея са необходими за направата на коронката в сравнение с метало-керамиката и следователно по-малко зъбни тъкани се изпиляват.

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАМ ОЩЕ НЕЩО ПРЕДВИД ЗА ЦИРКОНИЕВИТЕ КОРОНКИ?

Първото нещо, което повечето пациенти взимат предвид е цената. Циркониевите коронки не са така достъпни в близък план, както другите варианти на коронки, но тяхната трайност и надежност дават гаранция, че издържат до живот. Цирконият е обаче значително по-здрав от емайла на естествените зъби, което може да доведе до травма на съседните зъби.

Тези коронки съчетават най-доброто от всички коронки в едно – външен вид, здравина и достъпност. Ако смятате да инвестирате в дентални коронки свържете с нас и нашия професионален екип ще Ви помогне да изберем правилното и точно лечение за Вас.

Обърнете се към нас за консултация!

Запазете час!