Изберете страница

Често може да се почустваме неудобно заради дъха ни след ядене на чесън или къри, но някои хора страдат от хроничен лош дъх много по-често – всеки ден.

Добрите новини са, че има много неща, които могат да бъдат направени, за да поддържате свежия си дъх и да се целувате уверено!

Ароматът, причинен от чесъна и пикантната храна, е може би най-лесният за премахване. Може или да избягвате тези храни или да почиствате зъбите си. Хроничният лош дъх /халитоза/ изисква малко повече работа, но все пак е относително лесно да се справите с него със стриктна дневна орална хигиена.

Това включва четкане на зъбите поне два пъти на ден, особено преди лягане. Четкането трябва да продължи поне два минути.  Трябва също така да почиствате между зъбите си с конци за зъби. Вашият език може да е местообитание на бактерии, причиняващи лошия дъх. Ето защо почиствайте и Вашия език, използвайки или гърба на четката или специални стъргалки за език.

Посещавайте редовно Вашия зъболекар.  По този начин ще се уверите, че възпаления на венците и зъбни кариеси не са причина за лошия Ви дъх.

Ако мислите, че имате проблем с Вашия дъх, не се притеснявайте да говорите за проблема с нас –  ще се радваме да Ви помогнем.

Биодент
Биодент

Запазете час!