Изберете страница

Заблуда # 1 : Загубата на зъби е естествена част от остаряването

Разбира се, че вашите зъби и венци ще се променят с остаряването на тялото Ви, но Вашите зъби трябва да издържат през целия Ви живот.  С изключение на инцидент, като това някой да Ви одари през лицето  с тежък предмет … добрата орална хигиена, здравословното хранене и редовната професионална дентална грижа ще удължи живота на вашите зъби. Пародонталните заболявания, а не зъбния кариес са първата причина за загуба на зъби при възрастни хора.

Заблуда # 2 : Хората страдат от пародонтални заболявания защото не си мият техните зъби.

Не винаги! Докато лошата орална хигиена може да доведе до пародонтални заболявания, проучвания посочват, че 30 % от популацията е предразположена генетично към тях, въпреки добрата си орална хигиена. Ако и Вие сте предразположен към пародонтални инфекции, ние ще Ви помогнем да контролирате вашето орално здраве с по-чести контролни прегледи, редовно професионално почистване на устната кухина, с даване на инструкции за провеждане на домашна орална хигиена.

Заблуда # 3: По-добре да имаш протеза и да елимираш денталните проблеми

Трудно ще намерите някои, които ще Ви каже, че неговия живот се променил към добре поставяйки протеза, вместо естествените си зъби. Веднъж извадите ли си зъба, няма връщане назад! Подуване на венците, инфекция на венците, страхът от падане на протезите и използването на лепила може да създаде ново предизвикателство, което не може да се сравни с редовната лична орална хигиена. Не губете това което имате!

Заблуда # 4: Нямате нужда от дентален преглед, за да намерите кариес

Начален кариес може да започне своето развитие в скрити места на вашия емайл, които нямат нерви и първоначално можете да не усетите нищо. Междувременно Вие можете да усетите и видите кариеса вече. Той обаче вече ще е разрушил вашата зъбна структура и ще е прогресирал до пулпата. Рентгеновите снимки и редовните контролни прегледи са единствените методи за устяноявяване на начален кариес. Това ще предпази вашите зъби от последващо разрушение и загуба.

Не забравяйте, че зъби с обтурация /пломба/, зъби с проведено ендодонтско лечение, лекувани след това протетично с корони или мостове също могат да имат кариес. Кариесът няма да изчезне от самосебе си, той трябва да бъде премахнат.

Биодент
Биодент

Запазете час!