Изберете страница

Зъбният кариес са един от най-разпространените здравословни проблем в целия свят. Ето кои са петте най-големи риска за развитието на кариес:

  • газирани и спортни напитки
  • често междинно хранене
  • неправилно миене на зъбите и използване на конец за зъби
  • неправилни дентални възстановявания – пломби, протетични конструкции и др.
  • не достатъчен прием на флуориди

Симптомите за наличие на кариес много варират, спрямо различни фактори. Всъщност когато е начален кариес, може да нямате изобщо симптоми. Ето защо е много важно да се посещава зъболекар редовно за контролни профилактични прегледи.

Д-р Катя Славова
Д-р Катя Славова

Д-р Катя Славова е завършила стоматологичен факултет град София през 1979 г. и специализирала обща стоматология 1983 г. През 1991 г. Основава ДЦ „Биодент“ в град Елин Пелин, а отдадеността ѝ и непрекъснатият стремеж към развитие и присъединяване на добри специалисти в екипа допринасят за разрастването на дейността на центъра. В резултат на което ДЦ „Биодент“ има и втора локация, в София. Д-р Славова е специализирала Здравен Мениджмънт през 2004 година и е експерт по акредитация на лечебните заведения. В практиката си е завършила и множество допълнителни курсове, следейки и прилагайки най-новите и добри практики в денталната медицина.

Запазете час!