Изберете страница

Зъбите ни стават чувствителни, когато венците се отдръпнат или когато емайлът изтънее. При тези случаи дентинът, който се намира под емайла, се оголва. Тогава всяко външно дразнене достига до нерва в пулпата на зъба. Всяка глътка или хапка от нещо студено, топло, сладко или кисело води до неприятна болка.

1. След миене на зъбите се опитайте да задържите част от пастата за зъби за чувствителни зъби, като не изплаквате обилно с вода. Така активните съставки на пастата ще останат по-дълго в устата и ще осигурят по-добър резултат.

2. Най-важно е почистването на зъбите вечер, преди лягане. По този начин устата остава чиста в продължение на 6-8 часа. Активните съставки остават да действат през периода на почивка. лентов транспортьор

3. Ограничете употребата на кисели напитки и храни. Съдържащите се в тях киселини разяждат зъбния емайл дългосрочно, поради което чувствителността на зъбите може да се задълбочи.

4. Задържайте киселите храни и напитки, колкото може по-кратко в устата, а най-добре пийте със сламка.

5. Неутрализирайте киселината след консумация на кисели храни, като изплаквате устата си с вода или евентуално като дъвчете дъвка с неутрализиращо действие.

 

 

Биодент
Биодент

Запазете час!