Изберете страница

Здравата и уверена усмивка има значение, особено във важни ситуации като интервю за работа, първа среща или специални поводи. Не много от нас са късметлии да имат такава перфектна усмивка, но добрите новини са, че в наши дни всички можем да се усмихваме със самочувствие, като следваме няколко прости стъпки.

Най-лесният начин да подобрите усмивката си е да полагате ежедневни грижи за нея. Това означава да четкате зъбите си по правилния начин, поне два пъти на ден. 

1. Ежедневното почистване между зъбите и около линията на венците е от изключителна важност.

Това подпомага да се предотврати натрупването на плака, което от своя страна пък подпомага да се предотврати развитието  на гингивално заболяване – най-честата причина за загуба на зъбите при възрастни. Техниките за почистването им варират, така че попитайте Вашия зъболекар, коя е най-подходяща за Вас и Вашите зъби.

8408122551_9192266e4a_o

2. Редовните посещения при зъболекаря също са важни, за да избегнете натрупването на дентални проблеми.

Това означава, че всеки възникнал проблем, като гингивални заболявания и кариеси се забелязват своевременно и се лекуват рано. Това също така означава, че Вашите зъби могат да бъдат почистени професионално, което освежава Вашата усмивка и и придава допълнителен блясък, а също така поддържа и здравето на венците.

3. Здравословната и добре  балансирана диета ще се отрази и на оралното Ви здраве.

Намалете честия прием на подсладени храни и напитки. Много зъболекари препоръчват да не се приемат прости захари повече от пет пъти дневно.Ако имате нужда да похапвате нещо, пробвайте със солени храни /проверете преди това етикета, т.к. много от тях съдържат захар/.

8409216982_39c00282e9_o

4. Ако искате да придадете на вашата усмивка допълнителен блясък, помислете за избелване на зъбите.

Зъбите ни могат да се оцветят при консумацията на различни чайове, кафе или червено вино.

Биодент
Биодент

Запазете час!