Изберете страница
Дъвките са приятни за много хора и особено за децата. Като резултат от това се оказва, че времето, през което се дъвчат дъвки е по-голямо от времето, отделено за почистване на зъбите. В акта на дъвчене на дъвка различни активни съставки могат да достигнат до всички зъбни повърхности, включително и до по-трудно достъпните и затова тази форма служи като благоприятно допълнение на оралната хигиена. Нуждата от такова допълнение е голяма, т.к. има проучвания, че при зъбно четкане се овладяват средно 40 % от повърхностите, а редовното почистване отстранява само 35-40% от цялата плака. Дъвките са особено подходящи за почистване през деня, когато ползването на четка и паста е невъзможно.
Ползите от дъвченето на дъвките са няколко:
  • стимулация на слюнчения ток чрез дъвкателните движения и вкусовите качества на дъвката. Повишеният слюнчен ток улеснява отстраняването на хранителни остатъци и помага за премахването на скоро образувана плака.
  • повишаване на буферния капацитет,следствие от стимулацията на слюнчения ток. Това помага за неутрализиране на киселините, получени при всеки хранителен прием.
  • насищане с минерални йони, резултат от слюнчената стимулация. Покачва се калциевата концентрация, което благоприятства реминерализацията на емайла.
Биодент
Биодент

Запазете час!