Изберете страница

Денталните импланти са обикновено първият избор при заместване на липсващ зъб. Имплантите се използват да поддържат корона на единичен зъб, мостове, които възстановяват по-големи обезъбени участъци или дори липсващи зъби на цели челюсти.

От какво са направени?

Първите модерни дентални импланти са направени от титании, здрав и лек материал, които се интегрира добре в костта. Този процес е известен като “биоинтеграция”. Денталните импланти направени от титании имат 95 % успеваемост, според Oral Health Foundation и могат да издържат до живот ако се поддържа добра орална хигиена. Въпреки това има няколко неща, които да  имате предвид, когато обмисляте дали да си сложите титаниеви импланти. Процентът на хората с алергия към титаний е нищожно малък, но все пак съществува. Също така има някои съображения относно естетиката – ако линията на венеца се отдръпне или изтъни с течение на времето, тъмният цвят на импланта може да започне да прозира.


Има ли алтернативни материали за дентални импланти?

На някои пациенти могат да бъдат препоръчани циркониеви импланти като алтернатива на титания. Цирконият е хипоалергичен материал, което означава, че няма да задейства алергии и свръхчувствителности. Циркониевите импланти имат естетичен белезникав цвят, съвместим с този на съзъбието, съответно малък риск от неестетично прозиране през венеца. Цирконият, както титаният, е биосъвместим материал.


Какви са разликите между титании и цирконии?

Титаниевите импланти обикновено се правят от две части – винт, който замества зъбния корен и надстройка, която свързва винта с короната. Тази двучастова система позволява на титавниевите импланти да бъдат поставени дълбоко в костта, т.к. Всяка част може да бъде поставена отделно. Тези компоненти обикновено се поставят и по различно време. Циркониевите импланти от друга страна са едночастови. Това означава, че процедурата може да бъде извършена в едно посещение. 

Двата материала за изработка на дентални импланти имат техните силни страни и уникални характеристики. Вашият пародонтолог и имплантолог може да Ви посъветва кои материал да се използва в зависимост от индивидуалните Ви нужди.

Ние, в ДЦ Биодент работим единствено с доказано качествени дентални импланти и затова сме и част от организацията Clean Implant Foundation.

Биодент
Биодент
Запазете час!