Изберете страница

Орална хирургия

 

Орална хирургия

Оралната хирургия обхваща в пълен обем лечението на всички хирургични заболявания на устната кухина и асоциираните с тях заболявания на челюстите и лицево-челюстната област.

Една част от домена на оралната хирургия са:

 

– Екстракция (вадене) на зъби

– Екстракция (вадене) на фрактурирани зъби и изостанали корени на зъби

– Екстракция (вадене) на  ретинирани и полуретинирани зъби

– Екстракция (вадене) на зъбни зародиши

– Разкриване на зъби за нуждите на последващо ортодонтско лечение

– ЦиркумцизиоGlobal Consulting

– Апикална хирургия

– Поставяне на зъбни импланти

– Синус лифт

– Пластика за затваряне на перфорация на максиларен синус

– Предпротетична корекция на алвеоларни гребени

– Френулотомия на лингвален и лабиален френулум

Пародонтална хирургия

– Направлявана костна и тъканна регенерация

– Оперативно отстраняване на кисти

– Оперативно отстраняване на доброкачествени мекотъканни формации (папиломи, фиброми, епулиси и др.)

– Лечение на възпалителни заболявания в ЛЧО, интраорални инцизии и дренаж

Трябва ли да имам медицинско направление, за да си запиша час при орален хирург?

Не е необходимо да имате медицинско направление от общо практикуващ зъболекар, за да си запишете час за Д-р Милена Петкова – орален хирург.

Защо да изберете орален хирург?

Оралната хирургия засяга хирургичното лечение на челюсти, меки и твърди тъкани в устната кухина. Оралният хирург има няколко години обучение, за да стане специалст в областта. Обикновенно пътят на оралния хирург включва специализация от 3 години, след завършване на магистратурата от 6 години по дентална медицина. Тази специализация е както болнична, така и амбулаторна. Задълбоченото обучение, което имат оралните хирурзи, означава че те са много добре обучени в спешната медицина, във всякакви хирургични ситуации и поставяне на диагнози и лечение в амбулаторни условия.

Нашите пациенти са в сигурните ръце на Д-р Милена Петкова, орален хирург. Тя придобива своята специалност по Орална хирургия през 2015 год. във Факултета по дентална медицина в град София.  Тя извършва пълен спектър от хирургични интервенции в устната кухина.

Кога имате нужда от орален хирург?

Може да бъдете насочен към орален хирург ако имате нужда от хирургично лечение в областта на челюстите и устната кухина, като например вадене на мъдрец, поставяне на дентални импланти, травма и фрактура в областта на челюстите, орална патология и др. Нашите дентални центрове са напълно оборудвани с най-съвременната техника за извършване на пълен спектър от процедури в оралната хирургия.

Колко време отнема самата процедура?

Зависи каква хирургична интервенция ще Ви бъде извършена. Може да отнеме от половин час до няколко часа. Попитайте нашия орален хирург за повече информация.

Мога ли да пия и ям преди хирургична интервенция?

Ако сте избрали лечение под локална анестезия, може да се храните и пиете напитки нормално преди хирургичната интервенция. Ако ще бъдете под обща анестезия ( ще бъдете заспал) не може да консумирате храна и напитки 6 часа преди хирургия.

Болезнена ли е оралната хирургия?

Хирургичните процедури не бива да бъдат болезнени или свързани с неприятно изживяване. Д-р Славова и Д-р Милена Петкова ще направят всичко необходимо, за да се убедят, че не изпитвате болка по време на манипулациите. Пост-оперативния дискомфорт трябва да бъде сведен до минимум.

Обърнете се към нас за консултация!

Запазете час!