Изберете страница

Контролните прегледи при дентален лекар са нещо, което може би правите на всеки 6 месеца , но знаете ли всъщност какво представляват? Въпреки че това може да Ви изглежда като едно бързо сядане на денталния стол, в действителност се случва много повече по време на това посещение….

По време на прегледа денталният лекар проверява за:

  • Вашето общо здраве, включително медицинската Ви история и приема Ви на медикаменти
  • Фактори от стила Ви на живот, които могат да повлияят на денталното здраве, напр. тютюнопушене, консумация на алкохол, диета и т.н.
  • Рискови фактори за кариес-формиране и определят дали е необходимо лечение на кариозни лезии или протетични възстановявания.
  • Здравето на венците Ви и рискови фактори за пародонтални заболявания
  • Захапката Ви и проблеми с темпоро-мандибуларната става
  • Признаци за предракови и ракови състояния
  • Назначава рентгенографии, когато е необходимо, за да му помогнат в диагностиката на оралното Ви здраве
Д-р Милена Петкова
Д-р Милена Петкова

Д-р Милена Петкова завършва магистратура по Дентална медицина, ФДМ-МУ София през 2012 г. и същата година започва практиката си при нас. Задълбочените ѝ интереси към оралната хирургия водят до придобиване на специалността през 2015 г. Непрестанното ѝ желание за развитие и стремеж да предаде знанията си я подтикват да влезе в ролята на асистент в Катедра ОЛЧХ, ФДМ в София, където заема длъжността 2016-2019 г. Д-р М.Петкова често участва в презентации и семинари на международно ниво и активно допринася с научни статии в областта на оралната хирургия.Д-р Милена Петкова завършва магистратура по Дентална медицина, ФДМ-МУ София през 2012 г. и същата година започва практиката си при нас. Задълбочените ѝ интереси към оралната хирургия водят до придобиване на специалността през 2015 г. Непрестанното ѝ желание за развитие и стремеж да предаде знанията си я подтикват да влезе в ролята на асистент в Катедра ОЛЧХ, ФДМ в София, където заема длъжността 2016-2019 г. Д-р М.Петкова често участва в презентации и семинари на международно ниво и активно допринася с научни статии в областта на оралната хирургия.

Запазете час!