Изберете страница

Знаете ли, че ако искате да запазите зъбите си, трябва да поддържате венците си здрави? Силната и здрава  тъкан на венците е част от система, която поддържа зъбите. Ако плюете кръв, когато миете зъбите си, ако венците Ви са зачервени или подути/възпалени, то това са първите симптоми на заболяване на венците, което е основна причина за загуба на зъби.

Здравите венци са бледорозови, твърди при допир и не кървят, когато ги миете с четка. За да ги запазите такива, трябва да се уверите, че ефективно отстранявате плаката. Плаката е мек и лепкав слой, съдържащ бактерии, които се събират на повърхността на зъбите и венците. Тези бактерии произвеждат токсини, атакуващи тъканите на венеца, които помагат за поддържането на корена на зъба.

 

 

Д-р Силвия Петкова
Д-р Силвия Петкова

Д-р Силвия Петкова е млад и амбициозен специалист, завършила факултета по дентална медицина в град София през 2013 г., а 2015 г. придобива магистърска степен по „Обществено здраве и здравен мениджмънт”.
Нейните интереси и развитие са в областта на Пародонтологията и заболяванията на оралната лигавица, за което придобива специалност през 2018 г.
Паралелно с обучението си Петкова посещава множество лекции, практически курсове и конгреси, чрез които непрестанно обогатява знанията си и самата тя взима активно участие на някои от тях със свои публикации.

Запазете час!