Изберете страница

1. Какво представлява избелването на зъбите?

Избелването на зъбите може да бъде високо ефективен, прост начин за изсветляване на цвета на зъбите, без да се премахва повърхност от зъба. То не може да променя цвета, но да изсветли съществуващия цвят.

2. Какво включва процедурата?

Денталният лекар поставя химична бариера на венците, която ще ги защитава по време на избелващия процес. Избелващият разтвор след това се поставя върху зъбите и химикалите се активират, използвайки лазерна лампа. След като приключи избелващият процес, предпазният слой от венците се премахва.

3. Колко време продължава процедурата?

Обикновено процедурата отнема около 1 час, но всичко е индивидуално и лекуващия дентален лекар ще прецени най-добре.

4. Ще бъда ли доволен/а от резултата?

Резултата от процедурата варира много в зависимост от началния цвят на зъба. Ефектът продължава от 1 до 3 години, а понякога и по-дълго.

5. Кога избелването може да не постигне задоволителни резултати?

Избелването може да изсветли цвета само на естествените зъби. За промяна към специфичен цвят или формата са подходящи керамичните фасети. Избелване не работи при „изкуствени” зъби. Това включва протетични конструкции –  корони,мостове,фасети и др., както и при обтурации /пломби/. Ще се наложи да се заменят. 

6. Как да се грижа за зъбите си след избелването?

Нашите специалисти в ДЦ Биодент ще Ви обяснят подробно как да поддържате цвета на вашите зъби и необходимите продукти за тази цел.Добрата орална хигиена и редовни посещения за професионално почистване на зъбите ще Ви помогне да поддържате ефекта от избелването по-дълго

 

Някои хора усещат зъбите си чувствителни първите няколко дена след избелването, нотовачувство изчезва след кратък период. 

 

Д-р Силвия Петкова
Д-р Силвия Петкова

Д-р Силвия Петкова е млад и амбициозен специалист, завършила факултета по дентална медицина в град София през 2013 г., а 2015 г. придобива магистърска степен по „Обществено здраве и здравен мениджмънт”.
Нейните интереси и развитие са в областта на Пародонтологията и заболяванията на оралната лигавица, за което придобива специалност през 2018 г.
Паралелно с обучението си д-р Петкова посещава множество лекции, практически курсове и конгреси, чрез които непрестанно обогатява знанията си и самата тя взима активно участие на някои от тях със свои публикации.

Запазете час!