Изберете страница

Чувствителност в зъбите е често срещано състояние и  представлява внезапна болка, чувство на натиск при хранене, болки от студен въздух и след консумация на сладки, солени, кисели храни и напитки. При чувствителни зъби е добре да се използват специални за целта средства за лична орална хигиена.

Паста за зъби

При чувствителни зъби трябва да изберете паста за зъби, която реминерализира и подсилва емайла. Тези пасти за зъби също така предпазват от повторна поява на свръхчувствителност.

Четка за зъби

Четката за зъби трябва да бъде специално създадена за чувствителни зъби. Влакната и трябва да бъдат меки, което да осигури комфорт при четкане  и контрол при наличие на контактно кървене или повишена чувствителност.

Вода за уста

Ежедневната вода за уста за чувствителни зъби трябва да има и антикариесна защита. Основното действие на водата трябва да е насочено към намаляване на повишената чувствителност на емайла на зъбите.  Хубаво е водата да има и хлорхексидин, който действа антибактериално.

Конци за зъби

Конците за зъби трябва да бъдат с флуорид. Използвани редовно, те спомагат за елиминиране на зъбната плака от междузъбното пространство. Наслоени с флуорид-намалява чувствителността на зъбите и имат антикариесна защита.

Ако имате колебание какви точно орални продукти да използвате при  чувствителните си зъби, то най-добре е да използвате специално създадени за целта такива в търговската мрежа. Консултирайте се с Вашия лекар по дентална медицина.

 

Биодент
Биодент

Запазете час!