Изберете страница

Дентални импланти

Денталните импланти в нашия дентален център са златен стандарт за възстановяване на липсващи зъби. Те са идеалното решение за възстановяване на един или повече липсващи зъби. Ние можем да Ви предложим постоянно и естетично възстановяване на зъбите, което ще Ви даде усещането, че имате отново Ваш зъб/и.

Защо да изберете дентални импланти в ДЦ Биодент?

  • Естетика – естетично те могат да изглеждат като естествен зъб и венеца ще се оформи около тях също по естетичен начин.
  • Без да се засягат съседните зъби – за разлика от мостовете и протезите, имплантите не изискват опора от съседните зъби. Всъщност имплантите ще осигурят здравите и опора на околните зъби.
  • Предпазват от загуба на кост – имайки дентален имплант в костта ще се спре нийното свиване и ще поддържа контурите на костта и лицето.
  • Удължава живота на останалите зъби – денталните импланти ще предпазят оставящите налични зъби от прекомерно натоварване (разпределяйки правилно дъвкателното налягане) и ще ги спре да мигрират, да се накланят и прорастват.
  • Фиксирани са – Денталните импланти са фиксирани във Вашата уста и не изискват да се свалят, както протезите
  • По-добро осъществяване на орална хигиена – денталните импланти се почистват по-лесно отколкото мостовете например.

Варианти за лечение с дентални импланти в дентален център Биодент

Денталните импланти могат да се поставят същия ден когато се извади зъби или дълго време след като липсват зъбите. Те могат да се поставят когато липсва един зъб или няколко такива. В повечето случаи поставянето на имплантите е практически безболезнена процедура. Ако все още се притеснявате от процедурата по поставяне на иплантите може да Ви предложим лечение под обща анестезия. Винаги ще се постараем Вашата усмивка да изглежда прекрасно по време на лечението. В края на лечението ще имате нов зъб/и, които изглеждат, усещат се и функционират като естествени зъби.

Имедиантно възстановяване на зъб/и

Искате ли да имате нов зъб за един ден? Ако имате зъб за вадене ние можем да го извадим и да поставим имплант същото посещение. Този вариант е модходящ когато няма инфекция около зъба и има достатъчно кост.

Възстановяване на един зъб

Ако липсва само един зъб, денталният имплант ще запази позицията на останалите зъби и ще предпази от тяхното преместване в устната кухина. Ще запази също така костта и венеца ще се оформи около него като около естествен зъб. По този начин ще се постигнат максимално естетични резултати.

Множество липсващи зъби

Ако липсват повече от един зъб е възможно да се поставят два или повече импланта един до друг. Може също така да се съединят два импланта в мост, така че да не се налага да се поставя по един имплант за всеки липсващ зъб.

Цяла челюст с дентални импланти или  All-on-4 Dental Implants

Ако сте загубили всички зъби ние може да поставим дентални импланти, които да поддържат фиксирана протеза отгоре. Броят на денталните импланти необходими за задържането на такава протеза зависи от анатомията на челюстта, вида на протезата и наличните зъби на противоположната челюст.

All-on-4 лечение с импланти е внимателно планирана процедура, която позволява да се поставят само 4 импланта и те да бъдат натоварени с конструкция, носеща 10,12,14 зъби. Два импланта се поставят в предната част на устата и два се поставят в страничните участъци, така че да се избегнат и анатомични стурктури, като синуси или засягане на нерви. Тази процедура може да се направи както за горна, така и за долна челюст.

Процедура по поставяне на дентални импланти

Консултация

По време на консултацията в нашата клиника, нашите орални хирурзи – Д-р Славова, Д-р Милена Петкова и пародонтолог – Д-р Силвия Петкова ще направят обстоен преглед на цялата Ви уста – Вашите зъби, челюсти, венци, меки тъкани, оклузия (захапка). Ще се направят рентгенови изследвания на челюстта и CBCT (3D) скенер, за да се види височината, широчината, плътността на костта и да се планира иделната позиция на импланта/имплантите. По време на това посещение ще се обсъдят вариантите за лечение – предимствата и недостатъците им.

Поставяне на импланта/имплантите

Поставянето на имплантите може да бъде в едно или две посещения. При едно посещение надстройката над импланта се поставя заедно с него. При лечението с две посещения, имплантът се поставя в костта и се покрива с венец. На второ посещение венецът се разкрива, за да се постави надстройката. Имплантът се оставя да се интегрира в костта за 8-10 седмици.

Корони или мостове

При последния етап, които е след 3-6 месеца се поставят постоянните конструкции от корони или мостове върху имплантите. По време на оздравителния период може да имате временни корони/мостове, направени от пластмаса, които да Ви възстановят функцията и естетиката.

Запазете час!