Изберете страница

Защо почистване на езика? Почиставенто на езика е бърз и ефикасен начин да подобрите и поддържате здрава и свежа устата си. Съременните проучвания показват, че трябва да се поддържа добра хигиена на езика, за да се регулира съдържанието на бактрии в устата.

Какви са фактите относно езика? Гърбът на езика е главното огнище  на повечето микроорганиизми в устата, които са главен източник на лошия дъх,  образуването на плака или гингивит. Важно е да намалите съдържанието на тези бактерии в устата, особено  в областта на езика.  Стъргалката за език е средство, което заедно с четката за зъби, водата за уста и конците за зъби дават оптимални хигиенни резултати.
•     9 от 10 човека страдат от лош дъх в един или друг момент
•    90% от лошия дъх се предизвиква от процесите в устата ни.
•    80% лошия дъх идва от гърба на езика.
•    Използването на стъргалка за зик е много по-фикасно отколкото гърба на четката за зъби.

Какво ако съм пушач? Стъргалката за език лесно и ефективно ще премахне тъмните, кафяви  петна по езика. Именно те формират и дъха на пушача.

Как да почиствам езика си?  За тази цел можете да използвате както четката си зъби, така и специални инструменти за почистване на езика. Някои четки за зъби имат на гърба на главата грапава част именно с цел почистване на езика.

Биодент
Биодент

Запазете час!