Изберете страница

Защо газираните напитки „Без захар“, могат да нанесат също сериозни и трайни нарушения върху зъбите?Притесненията идват от факта, че процентът на газираните напитки без захар или без добавена захар продължават да расте.

Изпълнителният директор на Британската дентална асоциация алармира, че компаниите за напитки правят стъпки към по-здравословни напитки и продукти. Добрият маркетинг на тези компании обаче заблуждава пациентите, че могат да консумират колкото си искат напитки без захар, без никакво последствие за тяхното здраве.

Всички газирани напитки, дори и газираната вода, може да наранят зъбите, ако се консумират редовно. Всеки път когато ядете или пиете нещо, съдържащо киселина, външната повърхност на зъбите – емайл, става по-мек и загубва някои от минералните си съставки. Това увреждане на емайла е слабо неутрализирано на слюнката. Ако употребата на продукти, съдържаща киселина е твърде честа, слюнката няма възможност и не успява да възстанови увреждането на емайла. С течение на времето емайла се уврежда трайно и се наблюдава чувствителност у зъбите.

 

Биодент
Биодент

Запазете час!