Изберете страница

ДЕНТАЛНИ ИМПЛАНТИ

 

Денталните импланти в нашия дентален център са златен стандарт за възстановяване на
липсващи зъби. Те са идеалното решение за възстановяване на един или повече липсващи
зъби. Ние можем да Ви предложим постоянно и естетично възстановяване на зъбите, което
ще Ви даде усещането, че имате отново Ваш зъб/и.

Защо да изберете дентални импланти в ДЦ Биодент?

  • Естетика – естетично те могат да изглеждат като естествен зъб и венеца ще се оформи около тях също по естетичен начин.
  • Без да се засягат съседните зъби – за разлика от мостовете и протезите, имплантите не изискват опора от съседните зъби. Всъщност имплантите ще осигурят здравите и опора на околните зъби.магнитен конструктор
  • Предпазват от загуба на кост – имайки дентален имплант в костта ще се спре нийното свиване и ще поддържа контурите на костта и лицето.
  • Удължава живота на останалите зъби – денталните импланти ще предпазят оставящите налични зъби от прекомерно натоварване (разпределяйки правилно дъвкателното налягане) и ще ги спре да мигрират, да се накланят и прорастват.
  • Фиксирани са – Денталните импланти са фиксирани във Вашата уста и не изискват да се свалят, както протезите По-добро осъществяване на орална хигиена – денталните импланти се почистват по-лесно отколкото мостовете например.

Варианти за лечение с дентални импланти в дентален център Биодент

Денталните импланти могат да се поставят същия ден когато се извади зъби или дълго време след като липсват зъбите. Те могат да се поставят когато липсва един зъб или няколко такива. В повечето случаи поставянето на имплантите е практически безболезнена процедура. Ако все още се притеснявате от процедурата по поставяне на иплантите може да Ви предложим лечение под обща анестезия. Винаги ще се постараем Вашата усмивка да изглежда прекрасно по време на лечението. В края на лечението ще имате нов зъб/и, които изглеждат, усещат се и функционират като естествени зъби.

Процедура по поставяне на дентални импланти

Консултаци 

По време на консултацията в нашата клиника, нашите орални хирурзи – Д-р Славова, Д-р Милена Петкова и пародонтолог – Д-р Силвия Петкова ще направят обстоен преглед на цялата Ви уста – Вашите зъби, челюсти, венци, меки тъкани, оклузия (захапка). Ще се направят рентгенови изследвания на челюстта и CBCT (3D) скенер, за да се види височината, широчината, плътността на костта и да се планира иделната позиция на импланта/имплантите. По време на това посещение ще се обсъдят вариантите за лечение – предимствата и недостатъците им.

Поставяне на импланта/имплантите

Поставянето на имплантите може да бъде в едно или две посещения. При едно посещение надстройката над импланта се поставя заедно с него. При лечението с две посещения, имплантът се поставя в костта и се покрива с венец. На второ посещение венецът се разкрива, за да се постави надстройката. Имплантът се оставя да се интегрира в костта за 8-
10 седмици.

Корони или мостове

При последния етап, които е след 3-6 месеца се поставят постоянните конструкции от корони или мостове върху имплантите. По време на оздравителния период може да имате временни корони/мостове, направени от пластмаса, които да Ви възстановят функцията и естетиката.

Какво са денталните импланти?

Денталните импланти се използват за заместване на липсващ зъб. Те се правят основно от титании. Метал, съвместим с човешките тъкани и с възможност да се инегрира към костта. Цирконият, който е бял на цвят, също може да се използва като материал за изработката им.

Какво включва един дентален имплант?

Денталният имплант представлява титаниев/циркониев винт, между 4 и 16 мм.дълъг, които се поставя в предварително подготвено ложе в костта и служи като корен на липсващия зъб. Специална част, наречена надстройка (абатмънт) се поставя върху импланта и той представлява външната връзка между него и бъдещата корона. 

Колко време отнема, за да се постави корона върху импланта?

Веднъж след като е поставен импланта в челюста, той има нужда да оздравее преди да се сложи корона. По време на този оздравителен период (обикновенно между 2 и 6 месеца) повърхността на импланта се покрива с кост. Процесът се нарича остеоинтеграция. 

Трудно ли се почистват денталните импланти?

Почистването около короната на импланта не е по-трудно от това да почистите Вашите естествени зъби. Ако има все пак по-трудно достъпни области, ние ще Ви покажем по какъв начин точно да ги почиствате.

Сигурни ли са денталните импланти?

Множество проучвания и изследвания доказват, че денталните импланти са сигурен и комфортен начин да се заместят липсващи зъби, с естествено изглеждащи резултати. Имплантите, както и естествените зъби трябва да се поддържат и да се полагат грижи за тях. От изключителна важност са добрата орална хигиена и редовните контролни прегледи.

Имам пародонтит. Мога ли да имам дентални импланти?

Пародонтитът увеличава риска от усложнения с денталните импланти. Поради тази причина, пародонтитът трябва да бъде успешно лекуван преди да започне с имплантната терапия.

Кога не са подходящи денталните импланти?

Поставянето на импланти може да не бъде възможно ако костта на челюстта не е достатъчно широка, за да се поставят такива, както и да се направи аугментация на костта.  Имплантите не са подходящи и при пациенти с нелекуван пародонтит или неконтролиран диабет поради риска от провал заради инфекция или лош оздравителен процес. Имплантите също не са подходящи за хора, които приемат медикаменти за остеопороза – бифосфонати или Денозумаб, поради риск от развитие на лекарствено обусловена остеонекроза на челюстта.  Пушенето е друг фактор, които трябва да се вземе предвид поради по-голям риск от развитие на пери-имплантни заболявания. 

Мога ли да ям каквото искам?

Да, няма разлика между естествен и подържан от имплантите зъб в това с какво се храните.

R

Имедиантно възстановяване на зъб/и

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Искате ли да имате нов зъб за един ден? Ако имате зъб за вадене ние можем да го извадим и да поставим имплант същото посещение. Този вариант е модходящ когато няма инфекция около зъба и има достатъчно кост.

R

Възстановяване на един зъб

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Ако липсва само един зъб, денталният имплант ще запази позицията на останалите зъби и ще предпази от тяхното преместване в устната кухина. Ще запази също така костта и венеца ще се оформи около него като около естествен зъб. По този начин ще се постигнат максимално естетични резултати.

 

R

Множество липсващи зъби

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Ако липсват повече от един зъб е възможно да се поставят два или повече импланта един до друг. Може също така да се съединят два импланта в мост, така че да не се налага да се поставя по един имплант за всеки липсващ зъб.

R

Цяла челюст с дентални импланти или All-on-4 Dental Implants

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Ако сте загубили всички зъби ние може да поставим дентални импланти, които да поддържат фиксирана протеза отгоре. Броят на денталните импланти необходими за задържането на такава протеза зависи от анатомията на челюстта, вида на протезата и наличните зъби на противоположната челюст. All-on-4 лечение с импланти е внимателно планирана процедура, която позволява да се поставят само 4 импланта и те да бъдат натоварени с конструкция, носеща 10,12,14 зъби. Два импланта се поставят в предната част на устата и два се поставят в страничните участъци, така че да се избегнат и анатомични стурктури, като синуси или засягане на нерви. Тази процедура може да се направи както за горна, така и за долна челюст.

 

Обърнете се към нас за консултация!

Запазете час!