Изберете страница

До скоро лечението на кореновите канали се смяташе от много хора, като дентално лечение, което струва скъпо и на всяка цена трябва да се избегне.

Реалността обаче е, че модерните методи на кореново лечение осигуряват отличен начин да се спасят и запазят зъби, които в миналото се е считало, че са за вадене.

Лечението на кореновите канали е нужно когато пулпата на зъба се инфектира заради кариес или нараняване. Пулпата се разполага във вътрешността на зъба и осигурява нужната му инервация и кръвоснабдяване. Ако инфекцията не се премахне, тя ще се разпростре извън кореновия канал към подлежащата кост. Без предприемане на необходимото лечение, зъбът ще трябва да се извади.

Ако имате някакви въпроси, свързани с лечението на кореновите канали не се колебайте да ни попитате.

Д-р Венцислав Иванов
Д-р Венцислав Иванов

Д-р Иванов е завършил МУ София през 2014 г., а интересите му са в областта комплексните лечения и ендодонтията (раздел от консервативното зъболечение, посветен на лечението на кореновите канали). След завършването си той посещава курсове и лекции, обогатяваши уменията и познанията му в тези области.
Статистиките сочат, че 25 % от кариесите при възрастните се усложняват, което често налага кореново лечение. Ето защо д-р Иванов е посветил практиката си в усъвършенстването на уменията си в областта.

Запазете час!