Изберете страница

“ГИНГИВАЛНА” УСМИВКА

Докато здравите, красиви зъби и венци са от съществено значение за атрактивната усмивка, прекалено видимите венци могат да накарат много хора да се притесняват, да се чувстват с непривлекателни усмивки. Това се случва, когато те забелязват колко много се повдига горната им устна и как ивица от розов венец доминира в тяхната уста.

ЛЕЧЕНИЕТО НА “ГИНГИВАЛНАТА УСМИВКА” В ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР “БИОДЕНТ” МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО СЛЕДНИТЕ ПОДОБРЕНИЯ:

  • да се вижда по-голяма част от зъбите Ви;
  • позволява Вашите зъби да бъдат фокуса на усмивката Ви;
  • подобрява увереността Ви , т.к. винаги сте се притеснявали да се усмихвате;
  • създава хармонична усмивка.

КОЕ ПРЕДИЗВИКВА “ГИНГИВАЛНА” УСМИВКА?

  • износени зъби, което може да направи зъбите да изглеждат по-малки отколкото е нормално да бъдат;
  • висока линия на усмивката, при която по-голяма част от венеца е видим, дори и при спокойно състояние;
  • зъбите са много по-малки в сравнение с дължината и размера на венците, които ги поддържат;монтесори
  • зъбите не са напълно пробили през венеца и това прави венеца да изглежда прекалено голям;
  • скелетни деформации на челюстите.

 

“ГИНГИВАЛНА” УСМИВКА : ЕСТЕТИЧЕН ПРОБЛЕМ

Естетичната усмивка е изградена от четири елемента, които са форма и размер на Вашите устни и зъби, Вашите лицеви мускули и венечни тъкани. Идеално, перфектната усмивка би показвала колкото се може по-малко венец.

Венечната тъкан видима в линията на усмивката трябва да бъде балансирана, дори  контура трябва да е в хармония с горната устна. “Гингивалната” усмивка не е само естетичен проблем. Възможно е зад нея да се крие сериозен дентален проблем.

Например ако Вашата “Гингивална” усмивка е следствие на това как са поникнали зъбите Ви и как са се развили челюстите, може да имате некомфортна захапка, което да засегне общото Ви здраве.

РЕКОНТУРИРАНЕ НА ВЕНЦИТЕ

Правилното лечение зависи от точното идентифициране на причината за “венечната” усмивка. Коригирането на “Гингивалната” усмивка може да бъде направен по един от двата хирургични подхода.

1. Гингивектомия

Провежда се когато количеството на необходимата редукция на венеца е минимално. По време на тази процедура, минимално количество от венец се премахва или по хирургичен път или чрез дентален лазер.

2. Удължаване на клиничната корона

По тежките форми на “венечна” усмивка изискват премахването на по-голямо количество тъкани. По време на тази процедура венецът е повдигнат от костта и се премества в желаната позиция. Отнема се малко количество кост около зъбите и се контурира.

Обърнете се към нас за консултация!

Запазете час!