Изберете страница

Разбира се, но е по-добре да се погрижите за Вашето дентално здраве предварително. Ако обаче бременната жена има зъбобол или дълбок кариес, то трябва да бъде предприето лечение. Зъбоболът по време на бременност е стресиращ не само за бъдещата майка, но и за бебето. Освен това скритите огнища на хронична инфекция обикновено водят до опасни усложнения. Поради това категорично не бива  да отлагате посещението при лекар по дентална медицина поради бременост.

По време на бременност е разрешено лечението на кариеси, пулпити, пародонтити и възпалителни заболявания на венците. Най-добрият период за това – втори триместър.

За пломбиране на зъби се използват фотополимери, които се втвърдяват чрез лампа и са напълно безопасни за детето и бременната маѝка. VetFamily

Избелването на зъбите е по-добре да се отложи за няколко месеца и да се извърши след бременността.електронен фиш за винетка

За да пазят бъдещата майка от стресираща болка, лекарите по дентална медицина използват местна упойка, която е специална, с по-меко деѝствие за майката и детето.

Препоръчително е да се избягва направата на рентгенови снимки по време на бременността. Единствено ако рискът от усложнения на възпалителното заболяване превишава риска от правенето на снимката се допуска направата на такава.е-винетка

По време на бременност можете да се поставят корони, мостове и др., но много експерти препоръчват да се предприеме такова лечение след края на бременността.

Д-р Екатерина Можейко
Д-р Екатерина Можейко

Д-р Екатерина Можейко е част от нашия екип от 2019 година.
Завършила е Факултет на дентална медицина в „Санкт-Петербургски Медицински университет акад. Павлов“ през 1999г. От тогава до сега, тя е натрупала 20 години професионален опит, а разностранните ѝ професионални интереси водят до постоянно усъвършенстване в професията.
Д-р Можейко е с изявен интерес в областта на ендодонтията, лечението на кариесите и техните усложнения, естетичната и протетичната дентална медицина, избелване, шиниране на зъби.
Освен прекрасен професионалист, д-р Можейко е и активен спортист, любител на планинското бягане.

Запазете час!