Изберете страница

Някой хора обичат да се шегуват, че са алергични към зъболекарите. Истината е, че има хора, които са алергични към някои материали, широко разпространени в денталните практики.

Материали като латекса, използван широко в денталните ръкавици, маски, спринцовки или някои медикаменти, като денталните упойки, могат да предизвикат развитие на алергична реакция у някои пациенти.

Естественият латекс се получава от субстанция , намираща се в каучуковите дървета, и някой хора са свръхчувствителни към тези протеини. Ако знаете, че сте алергични към латекс, моля да ни уведомите и нас. Отбележете този факт и във формата за медицинската история. Така по време на вашето посещение ние ще използваме безлатексови ръкавици.

Ако имате изявена реакция към някои метали- напр. ако някое бижу е раздразнило кожата Ви в миналото- моля, уведомете ни и за тази свръхчувствителност, т.к. някои дентални сплави, използвани за изработка на корони и мостове също съдържат никел и/или хром. Знаеки за вашата алергия, ние ще Ви предложим съвместими с Вас дентални материали и сплави.

Не избягвайте денталния кабинет поради алергия, която имате към някой материал. Регулярните визити са важни, за да поддържате оптимално дентално здраве.

Биодент
Биодент

Запазете час!